2018. szeptember 19., szerda

Egy falatka Anglia

Ma Szöulról írván, bevillant egy kép. Egy kép abból az időszakból amikor Bettyn kezdett eluralkodni a depresszió, és én minden erőmmel próbáltam felvidítani. Tavasz volt és ilyenkor indul a BBC-n a "Spring watch" nevezetű program. Bettyvel mint egy éhező buktunk rá erre a programra, mely olykor igazán izgalmas lenyűgöző képet szolgáltatott a körülöttünk lévő vadvilágról. Máskor pedig...

Aznap tátott szájjal és megdöbbenéssel bámultuk a Tv-t, ugyanis a program a következő képen nézett ki: Egy kamera állásból vettek egy madárfészket a kommentátorok pedig...

-Most pedig élőben jelentkezünk innét a BBC ideiglenes sátrából...
-Óóó! Oda nézz! Megmozdult.- mindezt kissé suttogva teljes elragadtatással. És valóban az egyik kövér fióka egy milliméternyire meglökte a mellette szunyókáló testvérét 
-Ugye milyen fantasztikus?
-Óóó! Nézd! Most a másik is megmozdult!- a fészek másik lakója is mintha megrezzent volna
-Ugye milyen fantasztikus ez a kamera. Most élőben láthatjuk a tavasz drámáját.
-Igen valóban csodálatos. Micsoda dráma kedves nézőink. Hihetetlen. - mindezt a sportkommentátorok lelkesedésével. 
-Na most! Na most talán először megmozgatja a szárnyait! -a kövér fióka azonban továbbra is békésen szunyókált. De a kommentátorokat ez egy pillanatra sem tántorította el.
-Ugye milyen sokan vannak?
-Óóó! Valóban!
-Le fognak esni!- a fészek talán egy fokkal a vízszintestől eltérően jobb irányban lejtett, de azért még elég stabilan ált.
-Valóban micsoda tragédia lenne az anyjuknak, ha kiesnének a fészekből! -persze a fészek meg sem moccant. A fiókák pedig továbbra is békésen szunyókáltak a fészket érintő érdeklődésről ügyet sem véve.
-Óóó! Te is láttak?
-Óóó! Igen. - hatásszünet következett.
-Most! - hatászünet folytatva
-Igen most! - Bettyivel döbbenten tátott szájjal bámulunk néha egymásra nézve.
-Óóó! Ugye milyen lenyűgöző?
-Valóban lenyűgöző. - Bettyvel kérdően pillantottunk egymásra, mert mi nem avatatlan szemünk továbbra sem látott semmit sem a szunyókáló fiókákon.
-Óóó! Most majdnem kinyitotta a szemét! -a fiókák pedig a kommentátorok minden lelkesedése ellenére sem mutatták semmi jelét annak, hogy fel kívánnának ébredni.
-Most már biztosan nagyon éhesek lehetnek és epekedve várják az anyjuk érkezését!
-Valóban. -a kövér fiókák pedig szunnyadtak továbbra is az éhhalál legkevesebb jelét sem mutatva.
-Óóó! Most!
-Valóban! Ugye te is láttad?
-Óóó! Igen én is láttam! -tört ki extázisban a két kommentátor
-Most hölgyeim és uraim! -hatásszünet- Most hölgyeim és uraim! -újabb hatásszünet- Megmozdult a fészek.
-Valóban megmozdult a fészek! -a fészek mozgása az én megítélésem szerint maximum nagyítóval volt látható, akkor is csak abban az esetben, ha megremegett volna a kezed. De kommentátorainkat ez nem ringatta meg abban a tudatban, hogy most valami igazán fantasztikus dolog történt.
-És képzeljék! Mekkora dráma lesz az anyának, ha a fiókák leesnek a fészekkel együtt!
-Valóban az borzasztó lenne!
-Szegény anya micsoda odaadással gondozza a fiókáit és azok leesnek!
-Valóban mekkora dráma.
-Kedves hölgyeim és uraim ugye átérzik azt a feszültséget most ami itt náluk a BBC ideglenes sátrában uralkodik! Hihetetlen dolgok történnek mivelünk!
-Igen, igen! Olyan dolgokat láthatunk amiket előttünk még senki és ezeknek a fantasztikus történéseknek most önök is szemtanúi lehetnek itt és most velünk a BBC ideiglenes sátrában!
-Hatalmas drámák ezek kedves hölgyeim és uraim! Hatalmas drámák! 
-És még mi minden fog velünk történni! Fantasztikus! Igazán fantasztikus!
-Lélegzet visszafojtva figyelünk kedves hölgyeim és uraim!
-És most talán most kinyitja a szemét.
-Óóó! Igen most kinyitotta a szemét!
-Kedves hölgyeim és uraim ugye látták ezt a csodát! Fantasztikus! 
-Valóban fantasztikus! Ekkora csodát!
-Ennek most mind élőben lehetnek szemtanúi kedves hölgyeim és uraim! -a dundi fióka pedig mit sem sejtve az őt övező elragadtatásról hanyagul és fáradtan kinyitotta a szemét, majd a sztárok pökhendi mit nemtörődömségével lustán újra lehunyta a szemét.
-Ezért már megérte ma eljönnünk! Ez a tavasz igazi eszenciája!
-Igen teljes mértékig egyetértek! Ugye mennyire fantasztikus?
-Bizony bizony. Ha más mesélné el sem hinném.  -útközben egyre jobban erősödött bennem a gondolat, hogy a két kommentátor minden bizonnyal LSD-t nyalogat, vagy ha azt nem is talán megkóstoltak valamilyen gombát az erdei sátrukban. Kísértetiesen emlékeztetett a helyzet egy régi táborozásra, ahol is a szakadó eső miatt a kulcsosházban ragadtunk mindenfajta szórakoztató eszköz nélkül, és jobb híján csípős paprikát majszolva azon röhögtünk, hogy ki milyen arcot vág. Mindenesetre a BBC kommentátorai egy egész órán keresztül látszólag tudomást sem vettek arról az aprócska tényről, hogy a madár fészek nem mozdult meg, és hogy valójában nem történt semmi, de ezt a semmit olyan lelkesedéssel adták elő mit a világ legnagyobb eseményét. Mégis tátott szájjal bámultam a fenomént. 
-Kedves hölgyeim és uraim a mai élő közvetítésünket evvel a csodás eseménnyel zárjuk. Holnap is várjuk önöket ugyan ebben az időpontban innét a BBC ideiglenes sátrából összefoglalva a nap eseményeit....  

Bettyvel még hosszú percekig nem tértünk magunkhoz és mereven bámultunk előre. Majd ránéztem Bettyre és azt mondtam -Óóó! Nézd! Megmozdult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Öngyónás

Nem titkolt vágyam, hogy egyszer szeretnék egy romantikus ponyvaregényt írni. Csak-hát valamiért nem áldott meg az Isten engem a vaksággal. ...