2020. január 22., szerda

A sündisznó típusú ember

    Kiskamaszként találkoztam egy alkoholista angol tanárral, aki szerint minden ember megszemélyesít egy állatot annak a jó és rossz tulajdonságaival. Ma a sün típusú ember kerül a porondra. Persze egy sün se vegye sértésnek mert ez csak egy általános sün leírás nem személyes…


     A süni egy nagyon tetszetős állat. Ki nem látott már süni videót a youtube-on. A sün típusú ember is helyes és nagy gondot fordít a megjelenésére. Az arca is kedves benyomást kelt, de gyakran borostás. Az orra peckes és kissé hegyes. Has és hát tájékon ragadnak rá főleg a plusz kg-k de a végtagjai vékonyak és fürgén tud szaladni velük. -Sajnos nagyon sokszor előled el.-

     De akármennyire is cuki a süni, tüskéi vannak és nem mindegy, hogy hogyan nyúlsz hozzá. Ha alvás időben basztatod a sünit akkor bele fog harapni az ujjadba, vagy beléd mélyeszti a tüskéit, vagy szimplán egyszerűen rád fekszik és akkor aztán nem tudsz majd megmoccanni. És amúgy is… Ha basztatod a sünit akkor nem lesz kedves veled. Nem viseli jól a kritikát. Igazságtalannak fogja tartani és felháborodik rajta. Inkább csak hagyd békén, ha olyanja van. Ha meg mazochista vagy akkor meg úgyis mindegy neked és csak basztasd. Hogy eredményt nem érsz el vele el az is biztos.


     A sün alapjáraton vadállat és csak gondos tenyésztés eredményeként kaphatsz egy kedves sünit. Ha rosszul nevelt sün emberrel találkozol, akkor aztán várhatod a csodát. A sünid makacs lesz és folyton csak a tüskéit mereszti feléd. Feltéve, hogy nem tölti az egész napot az ágyad alatt összegömbölyödve. Pontosítok… Szimplán egyszerűen csak leszar, vagy csak bánt. A probléma csak az, hogy Magyarországon igen nehéz nem elcseszett családot találni. Szóval annak az esélye, hogy olyan sünivel találkozz, aki nincs legalább egy kicsit elcseszve csekély valószínűséggel bír. Bár ki nincs elcseszve. Szóval, ha már csak hibás példány létezik, akkor tanuld meg elfogadni a hibáit. Ergó: Ha randizás közben rájönnél arra, hogy sün típusú emberrel van dolgod, akkor villám gyorsan vedd fel a nyúlcipőt és szaladj olyan messzire és olyan gyorsan amennyire csak tudsz. Vagy, ha a mazochista emberek táborát bővíted akkor úgy kell neked.


     És miről ismertetik meg egy sün típusú ember? Ha az imént említett külsődleges jegyek még nem bizonyultak elégnek akkor vannak olyan beszélgetési témák is amik arra utalhatnak, hogy egy rosszul tenyésztett sünivel van dolgod. Ilyen például: Ha a családjáról beszél és mély fájdalom és harag van benne. Vagy, ha elmeséli, hogy az első barátnője milyen iszonyatos volt vele. A testi nyavalyáit is el fogja mondani és közben szomorú arcot vág. Ilyenkor feltámasztja benned a gondoskodási vágyat, és ez veszélyes. Addig amíg még nem vagy szerelmes, addig kell elmenekülni.


     A sünök hajlamosak a bolhára… Szóval a sün ember is hajlamos lesz mindenféle nyavalya elkapására… Ha valaki tüsszent egyet az erdő végében a süni biztosan influenzás lesz vagy allergiás. Az egyik sün ismérv, hogy egész évben fújja az orrát. Nyáron allergiás, télen pedig meg van fázva. Az őszt és a tavaszt egész jól viseli.


     Továbbá mivel a süniknek a testükhöz viszonyítva vékonyak a végtagjaik, ezért hajlamosak azokat megsérteni. Evvel persze nem akar majd foglalkozni és hiába sántít akkor es el fog menni futni. Te persze megpróbálhatod lefogni és bekötözni a lábát, de akkor megint vagy megharap, vagy kapsz pár tüskét.


     A sünik imádnak enni. Hihetetlen mennyiségű ételt képes magába tömni és ezt élvezettel teszi. Persze vigyáznia kell, mert mindez a has és hát tájéki részen fog meglátszódni. Te mindenesetre jót fogsz szórakozni azon, hogy hogy a csudába fér ennyi étel bele egy ilyen pici lénybe.


     Mindezek ellenére a sün ember vicces és igazán elragadó. Úgy tud hisztizni, hogy azon inkább nevetsz mint kiakadnál. A tüskéket, pedig hajlamos vagy lenyelni. Mert a süni annyira, de annyira cuki. Imádni fogod a történeteit, és a lehengerlő tudását. Mindenről lesz véleménye. Órákig tud filozofálni olyan dolgokról is amit más esetleg banálisnak tart. Még akkor is cuki, ha éppen egy vadállat. Persze ő maga is szenved ettől. Nagyon is tisztában van a hibáival, mert intelligens. Bocsánatot is képes kérni. De azért azt is hangsúlyozni fogja, hogy neki is igaza van. Egy kicsit önimádó a szentem.


     Összegezve: 
     Kiknek ajánlatos a süni:

    Egyrészről egy másik süninek. Mert a sünt nem érdeklik a tüskék és mindent meg fog tenni azért, hogy becserkéssze a másik sünit. Sőt kimondottan türelmes lesz vele és szeretni fogja.  
    Másrészről azoknak akiknek vastag a bőrük és nem érzik meg a tüskéket és a harapásokat.
    És természetesen a mazochistáknak.
 
   Kiknek nem ajánlott a süni:

    Az érzékeny lelkű emberek kerüljék el a süniket, vagy legalábbis próbáljanak maguk is tüskéket növeszteni. Ha nem bírod a kritikát, akkor esélytelen, hogy kibírod egy süni mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Öngyónás

Nem titkolt vágyam, hogy egyszer szeretnék egy romantikus ponyvaregényt írni. Csak-hát valamiért nem áldott meg az Isten engem a vaksággal. ...